Frakt 49 kr | Fri frakt från 899 kr

Pure Shea Butter 100 ml

  • 119 kr

Denna krämiga och lyxiga body butter har bara en enda ingrediens: rent sheasmör. Rent sheasmör är mild nog att användas av både vuxna och på små bebisar me

Dela
Artikelnummer: 1309
Leverantör: HelemaalShea

Denna krämiga och lyxiga body butter har bara en enda ingrediens: rent sheasmör. 

Rent sheasmör är mild nog att användas av både vuxna och på små bebisar med torr och känslig hud.  Sheasmör är väldigt återfuktande tack vare sin unika sammansättning av olika fettsyror och vitaminer. Det gäller framförallt vitamin A, E och F som återfuktar och stärker huden samt förbättrar hudens elasticitet. Förutom att vara återfuktande har sheasmör även antiinflammatoriska egenskaper och kan vara behjälpligt i att behandla eksem, hudutslag och insektsbett. 

Sheasmöret smälter vid en temperatur på 31 grader, vilket gör det lätt att smörja in på huden. 


Användning:

Ta lite sheasmör och låt det smälta mellan dina fingrar. Applicera det sedan på huden.

Sheasmöret lämpar sig också väldigt bra som hårmask. Det förbättrar hårets struktur, återfuktar och stimulerar hårväxten. Applicera lite sheasmör på torrt hår. Börja vid hårrötterna och arbeta ut det till topparna. Massera in det väl, kamma igenom håret och låt det sitta i cirka tio minuter. Tvätta sedan ut det. Gör hårmasken så ofta som ditt hår behöver det.

Om du vill använda sheasmöret som ett naturligt balsam kan du applicera lite sheasmör i håret efter att du tvättat det. Låt det sitta en stund och skölj sedan ur det. 

För extra torrt och frissigt hår kan du applicera en väldigt liten mängd sheasmör på rent hår innan du stylar det.


Ingredienser:

Oraffinerat sheasmör (Butyrospermum parkii). 

Innehåller inga artificiella färger eller dofter. Innehåller inga syntetiska konserveringsmedel.